"ЩЪКАЩО"

Може би не трябва да се оглеждаш и да търсиш правилното място. Може би просто трябва да останеш там където си – може би това е правилното място.

сряда, 9 февруари 2011 г.

НЕ ЯДОСВАЙ ТРЕВОПАСНОТО!

Бясна съм. Бясна съм на целия свят – бяс, яд, пак бяс и пак яд!
Издута съм като балон от бяс – мятам се напред - назад от яд, от бяс. Мога да изтръгна коренчетата на всичко, което застане пред мен... това ще му се случи на светa – ще бъде изкоренен от моя бяс и яд! Да не е заставал в неправилното време на неправилното място пред съвсем неправилния човек, пардон – пред една разбесняла се коза! Бясната коза може всичко да направи – застава с рогата напред, засилва се и съперникът или набелязаният предмет е сломен на секундата. А може и друго – застава тихо в ъгълчето, стои и не мърда (толкова много е бясна), гледа с привидно спокоен поглед на блага крава и само очите й присвяткват яростно – мисли и замисля кога и как да издебне света наоколо и да го накара да съжалява, че така я е разгневил.
Бясна съм – голям яд ме тресе от глава до пети и обратно. Причини – колкото искаш, безброй много, но пък от друга страна те не са никак важни - не могат никак да ме трогнат. Тогава какво? Тогава как се надига този яд отвътре? Как и защо с всяка изминала секунда става все по-голям и по-голям, издува се, издува се и ме кара да крача нагоре-надолу по камъните на моето садистично въображение, представяйки си как изтръгвам и най-малкото коренче от света на моята Причина за този яд (насочвам се към една – не знам защо, обяснение нямам – може би трябва да попитаме глухото ми и безразсъдно подсъзнателно пространство, отразяващо страшния бяс точно в този момент). Отговорът очевидно не го притежавам, щом съм толкова бясна и яростно настроена към някакво си извадено хартиено копие на списание - изкуствено създаден манекен с твърде ужасно и инатливо натрапваща се изкуствена усмивка! Думи нямам! Думи нямам да изразя яда си! Само мога да го покажа – засилвам се с рогата напред и така ще го надупча...!!! Отказвам се да стоя в ъгъла и само да гледам свирепо – тоя пък много наежен излезе, дори не се трогна от лошия ми поглед! Добре, да видиш ти тогава какви рога си имам само – остри и бодливи, силно ги засилвам преди да намушкам източника на гнева! Но има още – бясната коза може и да се катери – бързо бяга без да спира, а краката й са здрави, издържливи. Чу ли копие хартиено? Ако искаш някога да се надбягваме, никога не можеш да ме стигнеш! Бягам бързо, а и се катеря ловко!
Бясна съм да знаеш! И това не е добре! Нахаллно хартиено, изкуствено копие на списание!!!!!!!!!!!!! Не е добре за теб! Бясната коза е нещо страшно инатливо и неприятно! Може много да пострадаш! Внимавай! Бясна съм да знаеш... много бясна – неприятности създавам много, когато съм тъй бясна!
Проблеми много ще си имаш, ако продължаваш така упорито да ядосваш Тревопасното!

1 коментар: